Piept de pui cu cimbru și cartofi pentru Salente Ario

Ingrediente:

  • 500 g piept de pui
  • 200 g ceapă
  • 200 g morcov
  • 4 cartofi
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 măsură de supă (de preferat de pui)
  • 1 măsură de vin
  • Sare
  • Piper alb
  • Cimbru
  • Lămâie
  • Un cubuleț de unt

Metodă de preparare:

În oala cu vasul interior pregătit turnăm aproximativ o lingură de ulei, astfel încât să acopere fundul oalei. Pornim programul – Călire. După câteva momente uleiul se încălzește și putem adăuga cubulețele tăiate mai mari de piept de pui, pe care le-am sărat și piperat în prealabil. Scoateți bucățile de carne și turnați peste prăjeala rămasă supa și vinul, astfel încât să se poate curăța de pe fundul vasului. Lăsați să fiarbă câteva minute. Presărați ceapa tăiată cubulețe și morcovul, curățat în prealabil. Condimentați cu cimbru, după câteva momente adăugați în oală bucățile de pui. Tăiați cartofii, pregătiți în prealabil, în felii de 1 cm și așezați-i în coșuleț și apoi introduceți coșulețul în oală. Închidem capacul pentru presiune. Setăm programul Pasăre la 15 de minute. Eliberați aburul și deschideți oala cu grijă. Folosind mănușile de bucătărie, scoateți coșulețul în care s-au pregătit cartofii. Scoateți carnea gata făcută din sos. Pornim încă o dată programul Călire. Lăsăm sosul încă un pic să se reducă, apoi îl înmuiem cu unt și îl condimentăm cu lămâie. Adăugați sare și pier după gust. Așezați pieptul de pui pe farfurie, împreună cu cartofii și turnați sos peste ei.