Carne de porc cu ciuperci pentru Salente Cuco

Ingrediente:

  • 500 g ceafă de porc
  • 200 g ceapă
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 lingură ulei vegetal
  • 2 măsuri de supă (de preferat de pui)
  • 1 lingură făină
  • sare
  • piper
  • chimen
  • 1 măsură ciuperci uscate

Metodă de preparare:

În oala cu vasul interior pregătit se toarnă aproximativ o lingură de ulei, astfel încât să acopere fundul oalei. Porniți programul – Călire. După câteva momente, uleiul se încălzește, prăjiți ceafa de porc tăiată cubulețe, pe care ați sărat-o și piperat-o anterior. Prăjim bine carnea pe toate părțile, o scoatem din oală, adăugăm încă puțin ulei și călim ceapa. Peste ceapa călită până când devine aurie presărăm făina, amestecăm, adăugam carnea prăjită, ciupercile, cele 2 măsuri de supă și condimentăm cu un vârf de chimen. Închidem capacul pentru presiune. Setăm programul Carne/Înăbușire (Porc/coastă) pentru 18 minute. Eliberați aburul și deschideți oala cu grijă. Adăugați sare și pier după gust. Carnea astfel pregătită o punem în farfurie iar ca și garnitură putem opta pentru orez, pregătit și el în oala noastră.