QUICHE franțuzesc pentru Salente Ario

Ingrediente:

Aluat:

  • 175 g făină
  • 75 g unt
  • 2 linguri de apă rece
  • 1 linguriță de sare

Umplutură:

  • 250 g bacon
  • 175 g brânză cheddar
  • 1 ceapă
  • 4 ouă
  • 250 ml smântână pentru frișcă (31%)
  • Sare
  • Piper
  • Nucșoară

Metodă de preparare:

Într-un castron, frământați mai întâi aluatul, compus din făină simplă, unt topit, apă rece și sare. Așezăm pe fundul vasului interior hârtie de copt – atenție ! așezați hârtie doar pe fundul vasului, cel mult până la jumătatea oalei! Întindeți aluatul pe hârtie, astfel încât să formați corpul. Într-o tigaie se prăjește slănina cu ceapa, se îndepărtează apoi grăsimea în exces. Aplicăm amestecul pe corpul așezat în vas. Într-un castron amestecăm restul ingredientelor – cheddar, ouăle bătute, smântâna, sare, piper și nucșoară după gust. Așezăm vasul interior în oală și punem capacul – cel pentru cuptor. Setăm programul manual, la 22 de minute și o temperatură de 180 °C. După finalizarea programului îndepărtăm cu grijă capacul, folosiți mănuși de bucătărie pentru a scoate oala și puneți tarta pe farfurie.