Ingrediente:
Aluat:
- 175 g făină
- 75 g unt
- 2 linguri de apă rece
- 1 linguriță de sare
Umplutură:
- 250 g bacon
- 175 g brânză cheddar
- 1 ceapă
- 4 ouă
- 250 ml smântână pentru frișcă (31%)
- Sare
- Piper
- Nucșoară
Metodă de preparare:
Într-un castron, frământați mai întâi aluatul, compus din făină simplă, unt topit, apă rece și sare. Așezăm pe fundul vasului interior hârtie de copt – atenție ! așezați hârtie doar pe fundul vasului, cel mult până la jumătatea oalei! Întindeți aluatul pe hârtie, astfel încât să formați corpul. Într-o tigaie se prăjește slănina cu ceapa, se îndepărtează apoi grăsimea în exces. Aplicăm amestecul pe corpul așezat în vas. Într-un castron amestecăm restul ingredientelor – cheddar, ouăle bătute, smântâna, sare, piper și nucșoară după gust. Așezăm vasul interior în oală și punem capacul – cel pentru cuptor. Setăm programul manual, la 22 de minute și o temperatură de 180 °C. După finalizarea programului îndepărtăm cu grijă capacul, folosiți mănuși de bucătărie pentru a scoate oala și puneți tarta pe farfurie.