Gulaș de vită pentru Salente Cuco

Ingrediente:

  • 500 g carne de vită (pulpă inferioară, gât, sau pulpă din față)
  • 200 g ceapă
  • 1 sos de roșii
  • 1 cățel de usturoi
  • ulei vegetal (sau o lingură de untură)
  • 3 măsuri de supă (de preferat de vită)
  • 1 lingură făină
  • ardei dulce măcinat
  • sare
  • piper
  • chimen
  • maghiran

Metodă de preparare:

În oala cu vasul interior pregătit turnăm aproximativ o lingură de ulei, astfel încât să acopere fundul oalei. Pornim programul – Călire. După câteva momente uleiul se încălzește și putem adăuga cubulețele tăiate în prealabil de ceapă și căli ceapa până devine aurie. Apoi putem adăuga bucățelele de carne cu usturoi. Lăsați carnea să scadă împreună cu sosul. Presărăm ardei măcinat și făină, amestecăm bine și acționăm repede, pentru ca ardeiul să nu se ardă. Adăugăm condimente după gust – sare, piper, chimen, maghiran. Turnăm încă 3 măsuri de supă. Nu uitați să amestecați continuu. Oprim programul – Călire. Închidem oala cu capacul sub presiune. Pornim programul Carne/Înăbușire (sau Vită) pentru 30 (35) minute. După finalizarea programului dăm capacul la o parte și amestecăm încă o dată bine. Ornăm gulașul pe farfurie cu ceapă tăiată rondele. Ca și garnitură, alegeți găluști de pâine sau pâine obișnuită.