Rețete oale

Rețeta lui Peter Stupka pentru burta de porc în stil asiatic

Primul lucru pe care îl voi găti pentru voi în noua oală multifuncțională Salente Ario II va fi burta de porc în stil asiatic. Împreună vom pregăti marinada, vom tăia carnea, pe care o voi găti apoi la foc lent timp de 4 ore și, la final, voi prepara sosul Teriyaki, așa că stați pe fază!

 

Ingrediente:
Flancul de porc 1 kg
Sos de soia Kikoman 200 ml
Sos de soia închis 100 ml
Apă 150 ml
Zahăr din trestie de zahăr 50 g
Usturoi granulat 5 g
Ceapă 300 g
Amidon de cartofi 30 g
Oțet 30 ml
Ghimbir măcinat
Ardei iute măcinat
Orez
Legume
Cojiți

Rețetă de Petr Stupka pentru budincă de boemă veche aburită cu fructe

Am găsit rețeta pentru această budincă într-o carte de bucate cehă veche de aproape 100 de ani. Nu este o budincă clasică din pungă, așa cum o cunoaștem noi astăzi, dar este făcută din fructe, cașcaval, gălbenușuri, apropo, vedeți și voi!

 

Ingrediente:

Brânză de vaci 150 g
Mere 200 g
Ouă - gălbenuș 2 buc
Sirop de cicoare 50 g
Păstăi de vanilie
Biscuiți 60 g
Sirop de fructe / ceai copt 100 g

Pentru coacere:
Biscuiți 60 g
Migdale zdrobite 50 g
Unt 50 g
Scorțișoară măcinată

Rețetă de Petr Stupka din sudul Angliei pentru carne de berbec cu cartofi la cuptor

Peter are o rețetă de carne de berbec marinată, așa cum se prepară în sudul Angliei, cu o marinată specială. Poftă bună!

 
 
Ingrediente:
700 g de carne de oaie
iaurt alb
legume rădăcinoase
cartofi
cremă
ouă
brânză parmezan
amestec de condimente de plante medicinale
mentă
lămâie
paprika măcinată
turmeric
usturoi
varză
ceapă
ulei
sous vide
Prăjitură de fitness cu ovăz

 

Lui Petya îi place să facă sport, dar îi place și să se distreze. Nu se potrivește? Vedeți cât de ușor este să preparați o prăjitură fitness în vasul multifuncțional Salente Ario. Poftă bună și rămâneți în formă! 

 

Materii prime

  • 1 cană de fulgi de ovăz fin
  • ¾ cană de lapte
  • 1 ou
  • ½ cană de nuci, migdale - tocate,
  • scorțișoară măcinată, vanilie, îndulcitor - după gust
  • 1 lingură mică de praf de copt
  • hârtie de copt

Glazură

  • 1 banană
  • ½ suc de lămâie
  • 2 lingurițe de zahăr negru

Procedură

Se toarnă fulgii într-un castron și se toarnă laptele, se amestecă pentru a absorbi umezeala și a se înmuia. Adăugați apoi toate celelalte ingrediente, amestecați cu ajutorul unui sucitor și transferați aluatul într-un coș pe care l-ați tapetat în prealabil cu hârtie de copt. Tăiați hârtia într-un cerc de aproximativ 24 cm și puneți-o în coș. Se coace la 180°C timp de 15 minute.

 

Când se termină programul, se îndepărtează capacul, se scoate coșul cu prăjitura (atenție la cald) și se acoperă cu banana tăiată felii. Se stropesc cu suc de lămâie și se presară cu zahăr negru. Coaceți din nou la 190°C timp de 8 minute.

 

Mai multe informații despre oală pot fi găsite la: https://eshop.salente.ro/salente-ario-oala-multifunctionala-cu-cuptor-cu-aer-cald/

 

 

Alte rețete
Supă cu legume pentru Salente Ario

Ingrediente:

  • oase pentru supă (după preferințele dvs – de porc, vită, pui, afumate)
  • amestec de legume pentru supă (congelate sau proaspete)
  • apă
  • un vârf de sare
  • condimente pentru supă– frunze de dafin, piper întreg, condimente proaspete
  • verdețuri – de preferat pătrunjel, leuștean

Metodă de preparare:

Adăugați treptat în oala interioară oasele, legumele (dacă utilizați legume proaspete, nu uitați să le curățați și clătiți), condimentele, verdețurile și sarea necesară. Turnați peste toate apă. Atenție, apa poate fi maxim 2/3 din volumul vasului interior. Închideți capacul sub presiune și setați programul – Supă – pentru 15 minute. Supa astfel formată strecurați-o printr-o sită în altă oală, adăugați legumele deja fierte din strecurătoare, puteți adăuga și carnea de pe oase și condimentați după gust. În supă puteți adăuga și tăieței fierți în prealabil.

Piept de pui cu cimbru și cartofi pentru Salente Ario

Ingrediente:

  • 500 g piept de pui
  • 200 g ceapă
  • 200 g morcov
  • 4 cartofi
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 măsură de supă (de preferat de pui)
  • 1 măsură de vin
  • Sare
  • Piper alb
  • Cimbru
  • Lămâie
  • Un cubuleț de unt

Metodă de preparare:

În oala cu vasul interior pregătit turnăm aproximativ o lingură de ulei, astfel încât să acopere fundul oalei. Pornim programul – Călire. După câteva momente uleiul se încălzește și putem adăuga cubulețele tăiate mai mari de piept de pui, pe care le-am sărat și piperat în prealabil. Scoateți bucățile de carne și turnați peste prăjeala rămasă supa și vinul, astfel încât să se poate curăța de pe fundul vasului. Lăsați să fiarbă câteva minute. Presărați ceapa tăiată cubulețe și morcovul, curățat în prealabil. Condimentați cu cimbru, după câteva momente adăugați în oală bucățile de pui. Tăiați cartofii, pregătiți în prealabil, în felii de 1 cm și așezați-i în coșuleț și apoi introduceți coșulețul în oală. Închidem capacul pentru presiune. Setăm programul Pasăre la 15 de minute. Eliberați aburul și deschideți oala cu grijă. Folosind mănușile de bucătărie, scoateți coșulețul în care s-au pregătit cartofii. Scoateți carnea gata făcută din sos. Pornim încă o dată programul Călire. Lăsăm sosul încă un pic să se reducă, apoi îl înmuiem cu unt și îl condimentăm cu lămâie. Adăugați sare și pier după gust. Așezați pieptul de pui pe farfurie, împreună cu cartofii și turnați sos peste ei.

Pui preparat în cuptor cu aer cald, pentru Salente Ario

Ingrediente:

  • Un pui întreg
  • Sare
  • Unt

Metodă de preparare:

Condimentăm cu sare pe toate părțile puiul proaspăt sau decongelat din timp. Îl așezăm pe suportul pregătit pentru copt (cu pieptul în jos). Suportul cu puiul așezat îl punem în oală și așezăm capacul – cel pentru cuptor. Setăm programul – Pui – 180 °C și 40 de minute. După expirarea timpului, cuptorul va anunța finalizarea programului. Pentru a obține un pui crocant pe toate părțile, rotiți cu grijă suportul ( ! atenție la oala fierbinte și la suport! ) și porniți programul – Pui – pentru încă 2 minute, la 200 °C. Puiul este gata și acum este crocant și delicios pe toate părțile.

QUICHE franțuzesc pentru Salente Ario

Ingrediente:

Aluat:

  • 175 g făină
  • 75 g unt
  • 2 linguri de apă rece
  • 1 linguriță de sare

Umplutură:

  • 250 g bacon
  • 175 g brânză cheddar
  • 1 ceapă
  • 4 ouă
  • 250 ml smântână pentru frișcă (31%)
  • Sare
  • Piper
  • Nucșoară

Metodă de preparare:

Într-un castron, frământați mai întâi aluatul, compus din făină simplă, unt topit, apă rece și sare. Așezăm pe fundul vasului interior hârtie de copt – atenție ! așezați hârtie doar pe fundul vasului, cel mult până la jumătatea oalei! Întindeți aluatul pe hârtie, astfel încât să formați corpul. Într-o tigaie se prăjește slănina cu ceapa, se îndepărtează apoi grăsimea în exces. Aplicăm amestecul pe corpul așezat în vas. Într-un castron amestecăm restul ingredientelor – cheddar, ouăle bătute, smântâna, sare, piper și nucșoară după gust. Așezăm vasul interior în oală și punem capacul – cel pentru cuptor. Setăm programul manual, la 22 de minute și o temperatură de 180 °C. După finalizarea programului îndepărtăm cu grijă capacul, folosiți mănuși de bucătărie pentru a scoate oala și puneți tarta pe farfurie.

Sus
14 articole în total