Rețete oale, Pagina 2

Gulaș de vită pentru Salente Cuco

Ingrediente:

  • 500 g carne de vită (pulpă inferioară, gât, sau pulpă din față)
  • 200 g ceapă
  • 1 sos de roșii
  • 1 cățel de usturoi
  • ulei vegetal (sau o lingură de untură)
  • 3 măsuri de supă (de preferat de vită)
  • 1 lingură făină
  • ardei dulce măcinat
  • sare
  • piper
  • chimen
  • maghiran

Metodă de preparare:

În oala cu vasul interior pregătit turnăm aproximativ o lingură de ulei, astfel încât să acopere fundul oalei. Pornim programul – Călire. După câteva momente uleiul se încălzește și putem adăuga cubulețele tăiate în prealabil de ceapă și căli ceapa până devine aurie. Apoi putem adăuga bucățelele de carne cu usturoi. Lăsați carnea să scadă împreună cu sosul. Presărăm ardei măcinat și făină, amestecăm bine și acționăm repede, pentru ca ardeiul să nu se ardă. Adăugăm condimente după gust – sare, piper, chimen, maghiran. Turnăm încă 3 măsuri de supă. Nu uitați să amestecați continuu. Oprim programul – Călire. Închidem oala cu capacul sub presiune. Pornim programul Carne/Înăbușire (sau Vită) pentru 30 (35) minute. După finalizarea programului dăm capacul la o parte și amestecăm încă o dată bine. Ornăm gulașul pe farfurie cu ceapă tăiată rondele. Ca și garnitură, alegeți găluști de pâine sau pâine obișnuită.

Chili con carne pentru Salente Cuco

Ingrediente:

  • 400 g carne tocată de vită
  • 1 conservă de fasole
  • 200 g ceapă
  • 1 conservă roșii decojite
  • 1 cățel de usturoi
  • ulei vegetal
  • 1 măsură de supă (de preferat de vită)
  • sare
  • piper
  • chilli
  • zahăr sau ciocolată neagră
  • chimen
  • coajă de lămâie

Metodă de preparare:

În oala cu vasul interior pregătit turnăm aproximativ o lingură de ulei, astfel încât să acopere fundul oalei. Pornim programul – Călire. În uleiul încins călim cubulețele de ceapă până când devin aurii. Adăugăm apoi carnea tocată cu usturoi. Lăsați carnea să scadă împreună cu sosul. Apoi adăugăm în oală fasolea și roșiile din conservă și condimentăm după gust – sare, piper, chimen, chili, coajă de lămâie. La final, condimentăm cu un pic de zahăr sau puțină ciocolată neagră de calitate. În cazul în care este nevoie, turnăm încă 1 măsură de supă. Nu uitați să amestecați continuu. Oprim programul – Călire. Închidem oala cu capacul sub presiune. Pornim programul Fasole/Chili pentru 12 minute. După finalizarea programului dăm capacul la o parte și amestecăm bine chilli. Chili con carne poate fi servit cu pâine sau cu orez.

Carne de porc cu ciuperci pentru Salente Cuco

Ingrediente:

  • 500 g ceafă de porc
  • 200 g ceapă
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 lingură ulei vegetal
  • 2 măsuri de supă (de preferat de pui)
  • 1 lingură făină
  • sare
  • piper
  • chimen
  • 1 măsură ciuperci uscate

Metodă de preparare:

În oala cu vasul interior pregătit se toarnă aproximativ o lingură de ulei, astfel încât să acopere fundul oalei. Porniți programul – Călire. După câteva momente, uleiul se încălzește, prăjiți ceafa de porc tăiată cubulețe, pe care ați sărat-o și piperat-o anterior. Prăjim bine carnea pe toate părțile, o scoatem din oală, adăugăm încă puțin ulei și călim ceapa. Peste ceapa călită până când devine aurie presărăm făina, amestecăm, adăugam carnea prăjită, ciupercile, cele 2 măsuri de supă și condimentăm cu un vârf de chimen. Închidem capacul pentru presiune. Setăm programul Carne/Înăbușire (Porc/coastă) pentru 18 minute. Eliberați aburul și deschideți oala cu grijă. Adăugați sare și pier după gust. Carnea astfel pregătită o punem în farfurie iar ca și garnitură putem opta pentru orez, pregătit și el în oala noastră.

Supă cremă de broccoli pentru Salente Cuco

Ingrediente:

  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 ceapă albă, tăiată mare
  • 500 g broccoli, tăiat mare
  • 3 cartofi de dimensiuni medii, tăiați mari
  • 4 căni (1L) de supă de legume
  • 2 lingurițe de sare
  • 2 căței de usturoi, presat
  • 1 căniță (250 ml) lapte integral
  • 1 linguriță de muștar de Dijon

Metodă de preparare:

Preîncălziți oala prin apăsarea programului – Călire. Adăugați uleiul de măsline, ceapa și lăsați să se călească. Adăugați broccoli, cartofii și sarea. Amestecați bine și adăugați supa de legume. Închideți capacul pentru presiune. Gătiți 5 minute la presiune ridicată – program Supă. După terminarea timpului deschideți oala cu presiune, eliberați presiunea prin supapă. Adăugați și usturoi, muștar și turnați laptele în supă. Se amestecă folosind mixerul vertical și poate fi servită imediat.

Sus
14 articole în total