Chili con carne pentru Salente Cuco

Ingrediente:

  • 400 g carne tocată de vită
  • 1 conservă de fasole
  • 200 g ceapă
  • 1 conservă roșii decojite
  • 1 cățel de usturoi
  • ulei vegetal
  • 1 măsură de supă (de preferat de vită)
  • sare
  • piper
  • chilli
  • zahăr sau ciocolată neagră
  • chimen
  • coajă de lămâie

Metodă de preparare:

În oala cu vasul interior pregătit turnăm aproximativ o lingură de ulei, astfel încât să acopere fundul oalei. Pornim programul – Călire. În uleiul încins călim cubulețele de ceapă până când devin aurii. Adăugăm apoi carnea tocată cu usturoi. Lăsați carnea să scadă împreună cu sosul. Apoi adăugăm în oală fasolea și roșiile din conservă și condimentăm după gust – sare, piper, chimen, chili, coajă de lămâie. La final, condimentăm cu un pic de zahăr sau puțină ciocolată neagră de calitate. În cazul în care este nevoie, turnăm încă 1 măsură de supă. Nu uitați să amestecați continuu. Oprim programul – Călire. Închidem oala cu capacul sub presiune. Pornim programul Fasole/Chili pentru 12 minute. După finalizarea programului dăm capacul la o parte și amestecăm bine chilli. Chili con carne poate fi servit cu pâine sau cu orez.